Ministar i prosvetari: Čeka se odluka Kriznog štaba

Ministar prosvete Branko Ružić sastao se danas sa predstavnicima reprezentativnih sindikata sa kojima je razgovarao o modelu nastave od 1. septembra.


Izvor: Tanjug

Depositphotos/ArturVerkhovetskiy

Ministar prosvete Branko Ružić sastao se danas sa predstavnicima reprezentativnih sindikata sa kojima je razgovarao o modelu nastave od 1. septembra,

Ružić je kazao da se na odluku o modelu nastave čeka sednica Kriznog štaba, za koju očekuje da se održi u najskorijem roku, te da će zaposleni u školama imati dovoljno vremena da se spreme.

U saopštenju Ministarstva se navodi da su se sagovornici saglasili da je redovna nastava najbolja opcija za svu decu i da su istakli važnost vakcinacije prosvetnih radnika kao jednog od faktora da od 1. septembra tako i počne nastava.

”Tome najviše i težimo“, kazao je Ružić i dodao da je najvažnije zdravlje dece i zaposlenih i da će se pre svega saslušati šta kaže zdravstvena struka.

Na sastanku je dogovoreno da se naredni sastanak ministra i predstavnika sindikata održi posle sednice Kriznog štaba na kojoj bi se dogovorila primena odluke o modelu nastave.

Podsetivši da je vakcina civilizacijska tekovina i jedina opcija da se što pre vratimo uobičajenim aktivnostima, Ružić je istakao da razume da i dalje postoje nedoumice koje se mogu rešiti edukacijom i razgovorima sa relevantnim zdravstvenim radnicima.

”Još uvek ima mnogo prosvetnih radnika koji se nisu vakcinisali i važno je da im obezbedimo odgovore na eventualna pitanja“, rekao je Ružić i dodao da će se u narednom periodu održati vebinari i susreti sa zaposlenima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Read More